Documentaires

 - Sjaan (2020) -

Documentaire (50 minuten) voor Videoland over voetbalinternational Shanice van de Sanden. 

In deze film, die onderdeel is van een serie van 4 films over Olympische Helden, zien we hoe voetbalster Shanice van de Sanden zich beweegt tussen haar verleden in de Ijsselsteinse volksbuurt en het leven van een oranje international en speelster van topclub Olympique Lyon.

In opdracht van Conceptstreet ism Helden.


 - Future is Bright (2019) -

Documentaire (50 minuten) voor RTLZ over de toekomst van vervoer. 

Film over toekomst van vervoer.

In opdracht van Stepping Stone ism Bright


- Hallo met Kyoko -

Documentaire (45 minuten) voor BnnVara over een sekstelefoniste.

In '3Doc: Hallo, met Kyoko' gaat Kelly op zoek waarom het haar niet lukt om te stoppen met bellen. Waarom kan ze als Kyoko wel intimiteit veinzen met anonieme bellers, maar krijgt ze haar seksleven met haar eigen vriend niet voor elkaar? Kelly, haar vriend en alle andere mensen in haar leven stellen zich flink open. Hard, ontroerend, pijnlijk en gelukkig ook met humor. Deze coming-of-age film over een shockerende ex-tiener geeft een ongecensureerde kijk in de bizarre en opmerkelijke wereld van het seksbellen.

'3Doc: Hallo, met Kyoko' is een coproductie van BNNVARA en Fish on a Bike.


StellaVie - Driven by the sun -

Documentaire (45 minuten) voor National Geographic Channel over Solar Team Eindhoven die meededen met hun unieke 5-persoons zonnewagen aan The World Solar Challenge 2017 en wereldkampioen werden.


'Door Het Oog van Humberto Tan'.

Documentaire (25min) voor National Geographic Channel over Rewilding Europe.

 

Humberto Tan gaat als natuurfotograaf op bezoek bij projecten in Italië en Kroatië waar 'Rewilding Europe' bezig is. En ontdekt aan de hand van locals Nino Salkic en Bruno d'Amicis het prachtige natuurschoon met beren, wolven, edelherten, slangen en wat al niet meer.


'Streets of the world' gaat over fotograaf Jeroen Swolfs die 7 jaar lang alle hoofdsteden van de wereld af reisde om er steeds 1 foto van het straatleven te maken. Ik volgde hem in een aantal landen zoals Irak, Myanmar, Thailand en Verenigde Arabische Emiraten. Deze docu is meermalen uitgezonden op National Geographic Channel in Benelux en Denemarken en diverse festivals.


- Be A Nelson -

Deze film gaat over de kracht van muziek in oorlogsgebieden. Ik volgde muzikanten in Oekraïne, Colombia en Israel in hun inspirerende missie. Tot ze uiteindelijk samen kwamen voor een concert in Amsterdam. De docu draaide wereldwijd op allerlei festivals. (o.a. tijdens speciale voorstelling bij Movies That Matter festival)


TV-Docu in opdracht van KRO-NCRV over twee broers uit de Amsterdamse wijk Bos & Lommer die films maken over de straatjeugd én met de straatjeugd.


'Music Above Fighting' is het verhaal over muzikant Roel Van Velzen die met zijn band naar het door oorlog geteisterde Afrikaanse Congo reisde om met lokale muzikanten de kracht van muziek te gebruiken voor vrede.Deze docu is uitgezonden op Veronica. 


Minidocu van de 5 mei tour 2015 van Roel VanVelzen en de Congolese muzikant InnosB.